18.3.12

Soodaleib: täpiline koer

Ja saabki esimene postitus püsti soodaleiva näol. Mina nimetaks seda pigem karaskiks, sest see meenutab lapsepõlves vanaema küpsetatud odrakaraskit.


2,5 dl täisterariisijahu
1,2 dl mandlijahu
1,2 dl tapiokitärklist
0,6 dl kookosjahu
0,6 dl roosuhkrut
½ tl peent meresoola
2 tl küpsetuspulbrit
½ tl soodat
1 ½ tl guaarkummi
3 muna
6 spl oliiviõli
0,8 dl riisipiima
1 tl sidrunimahla
0,6-0,8 dl rosinaid


Sega kokku kuivad ained, teises kausis vedelad ained. Tee jahusse süvend ja tasapisi vala vedelik sisse, samal ajal segades. Lõpuks lisa rosinad. Vala pannile, vormi märgade kätega ümar pätsik, vajuta sisse rosinaid. Küpseta 190 kraadi juures u 30 minutit. Võta ahjust välja, lase u 5 min vormis jahtuda, seejärel vala vormist välja ja lase veel jahtuda. Parim on soojalt. Võib panna ka sügavkülma ja jaokaupa üles soojendada.



No comments:

Post a Comment