26.7.12

Lihtsalt sai

Nüüd sai tõepoolest sai, parim, mis pärmi kasutades õnnestunud ja ilma leivamasinata. Tegin pool tainast silikoonist muffinivormides ja teise poole küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormis. Minu meelest said muffinivormides saiakesed paremad. Igatahes oli sai mõnusalt krõbeda koorikuga, kenasti kerkinud, ilma pärmi kõrvalmaitseta - lihtne, tavaline sai sai.


5 dl valget riisijahu
1,2 dl kartulitärklist
1,2 dl tapiokitärklist
1 ½ tl soola
2 tl kuivpärmi
2 spl roosuhkrut
2 suuremat muna
0,6 dl riisiõli
1,2 dl mandlipiima vm piimaalternariivi
1,8 dl käesooja vett

Väikses kausis sega 2 tl suhkrut sooja vee sees, lisa pärm ja pane kõrvale. Sega suuremas kausis kokku jahud, sool ja ülejäänud suhkur. Tasapisi sega jahu sisse õli. Kasutades mikseri tainasegamisotsi sega sisse piim ja seejärel lahtiklopitud munad. Nüüd pane mikseri otsa vahustamisotsikud, lisa pärmisegu ja mikserda 3-4 minutit. Kata kauss rätiga ja pane umbes tunniks sooja kohta kerkima.  Tainas kerkib u 2 korda. Nüüd mikserda uuesti umbes 5 minutit ja seejärel vala tainas vormidesse. Võib kasutada keeksivorme või silikoonist muffinivorme.  Nüüd jälle räti alla ja uuesti kerkima u 40-60 minutiks. Seejärel tuleks küpsetada u 180-kraadises ahjus 40-60 minutit sõltuvalt millistesse vormidesse tainas sai. Vahepeal võib katta saia ahjus fooliumiga, et pealt liiga ära ei kõrvetaks-kuivataks.


No comments:

Post a Comment