24.8.12

Kõrvitsa-mandli muffinid

Kohe-kohe saab juba oma kõrvitsateo kõrvalt veidike püreed kõrvale panna ja küpsetada neid imelisi muffineid. Kel kõrvitsat võtta pole ja ekstra osta ei taha, siis soovitan kasutada beebidele mõeldud kõrvitsapüreed. Nii toimisin hetkel ka mina.

2,5 dl täisterariisijahu
0,8 dl kookosjahu
1,2 dl mandlijahu
1,2 dl tapiokitärklist
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1/2 tl soola
1 tl guaarkummi
1 tl kaneeli
1 tl ingverit
1/2 tl muskaatpähklit
3 dl roosuhkrut

2 muna
0,8 dl oliiviõli
1 tl vaniljeekstrakti
1/4 tl sidrunimahla
1,2 dl mandlipiima
2,5 dl kõrvitsapüreed

Sega ühes kausis kõik kuivained, mis toodud ülal esimeses blokis. Seejärel klopi teises kausis lahti munad ning lisa teised vedelad komponendid munasegule. Lõpuks lisa vedel segu jauhusegule ning sega lusikaga ühtlaseks. Küpsetamiseks kasutasin spetsiaalset 12-kohalist silikoonist muffinivormi, mille sisse said pandud paberist muffiniümbrised. Antud tainakogusest saab 24 muffinit. Soovi korral pane enne ahjupanekut midagi peale kaunistuseks, nt mandlilaaste, pähklipuru vm. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures u 25 minutit. Katsu küpsust puutikuga.


No comments:

Post a Comment