Hiljuti üks tuttav pakkus leivamaitselisi krõbuskeid, mis olid tehtud omakorda tema tuttava poolt. Need olid sellised õhukesed, pruunikat värvi ja muidugi maitsesid hästi. Seda retsepti pole õnnestunud veel saada, aga soov oli midagi sarnast järgi teha. Tegin sellise leivataigna, millega olen muffinivormides leiba küpsetanud, aga tegutsesin valmistamisel veidi teisiti.
2 dl Rosenfellneri tatraleiva jahusegu
2,25 dl vett
0,75 tl kuivpärmi
seesamiseemneid
Mõõda jahu kaussi, tee jahu keskele süvend ja süvendisse pane pärm. Seejärel pane mõni lusikatäis käesooja vett pärmi peale. Lase seista u 15 minutit, seejärel lisa vesi ja sega segu läbi, kõige lõpuks lisa seesamiseemned (võid kasutada ka muid teri või siis teha ilma nendeta). Nüüd kata tainakauss rätiga ja pane sooja kohta kerkima. Ümbes tunnike kulub selleks ikka. Seejärel sega tainas uuesti läbi. Edasi kasutasin tordipritsi, millest lasin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile u 5-sentimeetrise pikkusega pulgakesed. Nüüd jätsin jällegi veidikeseks plaadile kerkima. Lõpuks küpsetasin ahjus u 180 kraadi juures 25 minutit.
Rosenfellneri jahusegusid toob maale Lõuna-Eesti Ökokeskus, mille pood asub Tartus. Nende kaupa on müügil üle Eesti ka teistes ökopoodides. Antud jahusegule polnud maitseaineid üldse vaja lisada, selle segu koostises on: tatrajahu, kartulitärklis, kartulihelbed, sool ja roosuhkur.
No comments:
Post a Comment