Innustatud eelmisest siintoodud retseptist ehk
tatraleiva näksidest sai tehtud sama, aga kasutades Rosenfellneri riisileiva jahusegu. Tegin ka suurema koguse, sest oli võtta mitu suurt küpsetusplaati.
4 dl Rosenfellneri riisileiva jahusegu
4 dl vett
1,5 tl kuivpärmi
Mõõda jahu kaussi, tee jahu keskele süvend ja süvendisse pane pärm. Seejärel pane mõni lusikatäis käesooja vett pärmi peale. Lase seista u 15 minutit, seejärel lisa vesi ja sega segu läbi, kõige lõpuks lisa seesamiseemned (võid kasutada ka muid teri või siis teha ilma nendeta). Nüüd kata tainakauss rätiga ja pane sooja kohta kerkima. Ümbes tunnike kulub selleks ikka. Seejärel sega tainas uuesti läbi. Edasi kasutasin tordipritsi, millest lasin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile u 5-sentimeetrise pikkusega pulgakesed. Nüüd jätsin jällegi veidikeseks plaadile kerkima. Lõpuks küpsetasin ahjus u 180 kraadi juures 25 minutit. Antud tainakogusest saab 2 suurt ahjuplaaditäit keelekesi.
Rosenfellneri jahusegusid toob maale Lõuna-Eesti Ökokeskus, mille pood asub Tartus. Nende kaupa on müügil üle Eesti ka teistes ökopoodides. Antud jahusegule polnud maitseaineid üldse vaja lisada, selle segu koostises on: tatrajahu, kartulitärklis, kartulihelbed, sool ja roosuhkur.
No comments:
Post a Comment