3.4.12

Kodune sepik

Eesmärk oli küpsetada sai, mida saab valmistada kiirelt ja mida kasutada "võileiva" tegemiseks. Tulemuseks mõnusalt soolaka maitsega sepik. Peale jahtumist tasub viiludeks lõigata, sest muidu on veidike niiske, aga niimoodi lahtilõigatuna kuivab veidi ja tulemus on harjumuspärasele saia-leivatoodangule sarnane.

4 dl Rosenfellneri saiaküpsetussegu
1 dl maniokitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
1,5 tl guaarkummi
2 muna
1 spl tumedat molassi
2 spl riisiõli
3 dl vett


Sega kuivad ained omavahel ja vedelad teises kausis omavahel. Lisa vedel segu jahusegule. Küpseta leivavormis eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 30 minutit.



Täpsustuseks: Rosenfellneri jahusegu originaalnimetus on Gluten-free organic whiteloaf baking mix ja seda müüb Tartus Lõuna-Eesti Ökokeskus, Tallinnas on kohatud Henre tänava ökopoes. Molass on Marks & Spenceri poest pärit.

No comments:

Post a Comment