Ja siit nad tulevad, tõelised kaloripommid, aga sellised need õiged küpsised lihtsalt ongi. Siin pole grammigi jahu ja tainas ei pea tahenema külmkapis, seega saab neid kiirelt valmistada, kui magusaisu peale tuleb.
2,4 dl Marks&Spenceri maapählivõid
1,8 dl roosuhkrut
1 muna
1/2 tl soodat
1/4 tl soola
1,2 dl hakitud šokolaadi
0,6 dl peenestatud maapähkleid
Peenesta kõigepealt köögikombainis või kohviveskis maapähklid, lisa hulka sooda, sool, suhkur ja peeneks hakitud šokolaad. Teises kausis klopi lahti muna, lisa maamähklivõi ja kõige lõpuks kuivained. Sega lusikaga ühtlaseks massiks. Seejärel veereta peo vahel 2-3 cm läbimõõduga pallikesed ja vajuta lapikuks. Niisuta vahepeal näppe veega, et tainas käte külge ei hakkaks. Jäta ahjuplaadil üpris suured vahed, kuna küpsised kerkivad. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 20 minutit.
No comments:
Post a Comment