näpuotsatäis meresoola
näpuotsatäis leivamaitseainet
2,2 dl vett
3/4 tl kuivpärmi
Sega kausis jahu sisse sool ja leivamaitseaine, seejärel tee jahu keskele süvend, kuhu pane pärm. Pärmi peale pane paar lusikatäit sooja vett, et pärm käima läheks ja lase olla u 15 min. Seejärel sega juurde vesi ja pane tainas silikoonist muffinivormidesse ning pane sooja kohta kerkima. Kui pätsikesed on kenasti kerkinud, siis küpseta 175 kraadi juures 1 tund.
Jahu on saadaval orgaaniline.ee poes ja Prismas, pärm Kaupmehe hulgilaos ja leivamaitseaine erinevates ökopoodides.
Tere, kas sinu retsepte saab ka kasutada LCHF dieedi puhul ....??
ReplyDeleteTundub, et enamasti mitte. Olen siin lehel keskendunud küpsetistele, mis tähendab, et koostises leidub nii teravilju (gluteenivabu) kui ka suhkrut. Kui tatar on selline, mida võib tarbida, siis tõenäoliselt see retsept võib sobida ka teie dieedile. Piimatooted on LCHF dieedi korral vägagi lubatud, siin lehel leiduvates retseptides seda ei kasutata.
ReplyDelete